• Čo je u nás nové?

          • Základná škola na Mierovom námestí má od januára tohto roka novú pracovnú pozíciu recepčnej – informátorky. V rámci handlovských škôl ju zriadila ako vôbec prvá. „Túto pozíciu sme potrebovali. V minulosti bola delegovaná na rôznych zamestnancov, no nebola zjednotená v jednom človeku. Chýbala nám osoba na prvý kontakt. Keď niekto prišiel, nemal sa na koho obrátiť,“ opisuje dôvody vzniku nového miesta riaditeľ školy Dominik Makva. Vôbec prvou recepčnou sa stala Ingrid Kamodyová, ktorá sa vrátila do známeho prostredia. V školskom zariadení pracovala 16 rokov ako upratovačka, skončiť však musela kvôli zdravotným problémom. Na novú pozíciu sa hlásila už ako čiastočný invalid. „Recepcia bola zriadená ako chránené pracovisko. Takýmto spôsobom sme začali pracovať aj s úradom práce,“ vysvetľuje Makva.„Tešila som sa, že som sa mohla vrátiť do zamestnania, kde som pracovala takú dlhú časť svojho života,“ hovorí o návrate do školského zariadenia Kamodyová. Výhodou pre ňu bolo, že už pri nástupe poznala nielen zamestnancov, ale aj systém a priestory.Ako recepčná a informátorka v jednej osobe má na starosti drobné administratívne práce, elektronickú komunikáciu, prijíma hostí, ale pomáha aj rodičom: „Keď prídu, zavolám im triedneho učiteľa, pomáham deťom, spolupracujem so zamestnancami, vybavujem poštu alebo vydávam kľúče,“ opisuje svoju pracovnú náplň. „Je taký prostredník medzi učiteľom a rodičom alebo inými ľuďmi, s ktorými pracujeme. Pomáha tak zjednocovať celý proces,“ dopĺňa ju riaditeľ. Novú pozíciu si pochvaľujú aj samotní učitelia. „Hodnotia to veľmi pozitívne, pretože sa im odbremenila rôzna administratíva či prvé kontakty s rodičmi, ktorí prišli počas dňa, takže sa môžu naplno venovať učeniu,“ pokračuje Makva.Spokojná s miestom, ktoré pomáha deťom, zamestnancom aj rodičom, je aj Kamodyová: „Som vďačná, že mi škola ponúkla takúto príležitosť aj s mojím zdravotným stavom,“ dodáva.

            Na Mierovom námestí pritom nejde o jedinú novinku, ktorou sa môže pochváliť. V rámci modernizácie priestorov sa žiaci namiesto šatní dočkali vlastných skriniek. „Prvý stupeň už máme kompletný a postupne ich zavádzame aj na druhom stupni. Každé dieťa tak bude mať svoju skrinku, ktorú si môže zamknúť,“ hovorí riaditeľ.

            Okrem toho škola zriadila kamerový systém aj vo vnútorných priestoroch školy a zlepšila sa aj spolupráca s mestským basketbalovým klubom. Podľa Makvu sa vzájomne dopĺňajú nielen akciami, ale aj spoločnými aktivitami a čiastočne aj finančne.

            Poslednou novinkou je druhý cudzí jazyk – angličtinu po rokoch doplnila nemčina. „Handlová má dlhú históriu spojenú s nemeckým odkazom. Myslím si, že je dobré vrátiť sa k tejto možnosti. Pokiaľ ju máme, je dobré ju využiť,“ dodáva na záver riaditeľ.

             

            Mgr. Elena Dobišová

          • Čo môže byť lepšie?

          • Čo môže byť lepšie ako čítať knihu v tôni stromov, za spevu vtáčikov? Ten pocit si vychutnali aj žiaci z krúžku Knihomoli. Spolu s pani učiteľkou sa vybrali do parku v našom meste a čítali si z kníh.Vánok ich príjemne chladil a nad hlavami pocit leta umocňoval spev vtáčikov. Na záver si vychutnali sladkú bodku v podobe zmrzliny. Zo zmrzliny mali radosť a veríme, že aj z čítania kníh.

            Mgr. Alena Vašková

          • Súťaž v prvej pomoci

          • Žiaci 5. B a 9. B 15. mája reprezentovali našu školu v okresnej súťaži v prvej pomoci, ktorú organizoval Červený kríž v Prievidzi. Konkurencia bola veľká a o poradí rozhodovali doslova jednotlivé body. Žiaci sa umiestnili na peknom 6. a 12. mieste.

            Mgr. Lesana Kmeťová

          • Touchdown handball

          • 10. mája sa naši chlapci zúčastnili na okresnom kole ešte stále netradičného kolektívneho športu touchdown handball. Obsadili v ňom 3. miesto. 

            Gratulujeme!

            Mgr. Erich Štaudinger

          • Výsledky okresného kola Pytagoriády

          • V apríli si naša škola zmerala sily s inými ZŠ v okresných kolách matematickej Pytagoriády, ktoré sa konali v CVČ Prievidza. Zo školského kola sa do nich prebojovalo viacero žiakov a šiesti z nich sa v okresnej konkurencii stali úspešnými riešiteľmi. Najlepšie umiestnenia vo svojej kategórii získali:

            Alex Engerer - 11. miesto v kategórii 3. ročníkov,

            Lukáš Kúdela - 6. miesto v kategórii 6. ročníkov,

            Adam Dujsík - 8. miesto v kategórii 6. ročníkov,

            Tomáš Botka a Vratko Štupák - 7. - 8. miesto v kategórii 8. ročníkov.

            Súťažný deň si tretiaci spestrili spoznávaním historických a geografických reálií Mariánskeho vŕšku v Prievidzi, kde si spravili krátku zastávku.

            Všetkým bojovníkom ďakujeme za reprezentáciu školy.

            RNDr. Andrea Hírešová

            Mgr. Miroslav Macko

          • V školskom klube športujeme aj oddychujeme

          • Aj náš školský klub žije športom. Dôkazom toho je aj basketbalový turnaj, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok, 9. mája 2024, na školskom ihrisku. Medzi sebou súťažili jednotlivé družstvá (oddelenia) školského klubu. V družstvách chlapcov aj dievčat nechýbalo nasadenie, športový duch a tímová spolupráca. Počas hry vládla veselá nálada a všetky deti sa vzájomne povzbudzovali. Po výdatnom výkone si každý zaslúži aj oddych, preto sme si v piatok, 10. mája, urobili piknik v priestoroch na školskom dvore. Nevyužiť takto krásne počasie by bola naozaj veľká škoda. Okrem príjemného oddychu na dekách si deti zahrali spoločenské hry, bedminton, počúvali hudbu aj si zatancovali a občerstvili sa osviežujúcim melónom. Deti mali z pikniku veľkú radosť.

            MVDr. Anna Majzlanová

          • V turnaji prípraviek vyhral basketbal

          • Dnes sa na "Severe" uskutočnil turnaj prípraviek ŠBK Handlová v šesťzápasovom maratóne. Deti boli rozdelené do štyroch tímov, kde boli v každom tíme zastúpené všetky ročníky, a to od prvého po štvrtý. V zápasoch mohli na palubovke ukázať, čo sa za uplynulé obdobie naučili na tréningoch. Tréneri využili každého jedného basketbalistu a v zápasoch nešlo ani tak o výhru, ale o potešenie z hry a o naberanie nových herných skúseností v zápasovom tempe. Pre mnohých prvákov a druhákov to boli prvé veľké skúsenosti v hre menom Basketbal. Na palubovke sme mali možnosť vidieť 60 hráčov a hráčiek a všetci si zápasy určite užili.

             

            Výsledky zápasov

            červený tím 21:13 žltý tím

            biely tím 27:14 zelený tím

            červený tím 16:19 zelený tím

            biely tím 35:18 žltý tím

            zelený tím 29:13 žltý tím

            červený tím 6:26 biely tím

             

            Konečné poradie

            1. biely tím

            2. zelený tim

            3. červený tím

            4. žltý tím

             

            Po zápasoch sa odovzdali diplomy a medaily za odohratie prvého veľkého turnaja. Odovzdali sa aj individuálne ocenenia vo forme All stars tímu, ale aj MVP (najužitočnejší hráč) turnaja.

            Tréneri vďaka hráčovi MBK Baník Handlová , Jurajovi Lašticovi, dali do hry aj dva páry podpísaných tenisiek od tohto basketbalistu v súboji o najlepšieho strelca a strelkyňu turnaja.

             

            MVP Turnaja

            Michal Šorl

             

            All Stars turnaja

            Natália Konopáseková

            Branislav Ivan

            Marco Koukal

            Diana Dvorská

            Lukas Mašlonka

             

            Najlepší strelci

            Michal Šorl - 27 bodov

            Diana Dvorská - 14 bodov

             

            Veľké ĎAKUJEME patrí rodičom, starým rodičom a všetkým tým, ktorí prispeli k dobrej nálade v hľadisku a postarali sa aj o občerstvenie pre našich hráčov. Ďakujeme každému, kto pomohol pri tomto turnaji, či už pomocníkom alebo zapisovateľskému stolíku.

             

            Dávame do pozornosti, že už 1. júna sa odohrá ďalší turnaj v rámci Fatranskej mikroligy a hostiť ho budeme práve my na Severe. Budeme sa na vás opäť tešiť!

            Za skvelé zábery ďakujeme ako vždy, parádnemu Spiritualphoto Handlová

          • Víkendová dvojnásobná radosť v ŠBK!

          • Cez víkend sa predstavili na slovenských palubovkách dva naše tímy. Starší mini žiaci U12 cestovali v sobotu do Košíc, v nedeľu sa doma predstavili na poslednom turnaji žiačky U14. Najväčšiu radosť urobili starší mini žiaci, ktorí sa po starších žiakoch U15 predstavia na majstrovstvách Slovenska! Ďalšiu sobotu cestovali opäť starší mini žiaci, tento krát do Bratislavy! 

             

            Sobota 04. 05. 2024

            Starší mini žiaci U12 Turnaj v Košiciach

            ŠBK Handlová – Šinter Bratislava 67:22 (28:2, 17:14, 14:6, 8:0)

            GALAXY Košice – ŠBK Handlová 60:64 (12:24, 13:18, 21:8, 14:14)

             

            Sobota 11. 05. 2024

            Starší mini žiaci U12 Turnaj v Bratislave

            ŠBK Handlová – Šinter Bratislava 53:28

            GALAXY Košice – ŠBK Handlová 54:55 

             

            Nedeľa 05. 05. 2024

            Žiačky U14 Turnaj v Handlovej

            ŠBK Handlová – BK ZŠ Lendak 53:35 (14:8, 16:10, 14:9, 9:8)

            Slávia ŠKP Banská Bystrica – ŠBK Handlová 72:32 (29:10, 15:7, 21:4, 7:11)

             

             

          • BYŤ MAMOU JE ÚŽASNÉ!

          • Deti z 2. A čítali knihu od Gabiely Futovej Hľadám si lepšiu mamu. Začítali sa do príbehu malej Katky, ktorá si išla hľadať lepšiu mamu. Naše deti si ju však hľadať nemusia, lebo už dávno vedia, že ich maminy sú tie najlepšie na svete, veľmi ich ľúbia a aj deti ľúbia ich.

            Všetkým mamičkám prajeme krásny a láskyplný Deň matiek.

            Mgr. A. Vašková

          • Medzinárodný týždeň povedomia o komposte

          • Tento týždeň sa naša škola zapojila do Medzinárodného týždňa povedomia o komposte. Celý týždeň sa hodiny biológie s p. uč. Kmeťovou a hodiny techniky s p.uč. Markovou v deviatackých triedach niesli v duchu tejto témy. Naši šikovní žiaci počas nich stihli skonštruovať kompostovú jamu a vyvýšené kompostoviská. Ostatné triedy každý deň zbierali bioodpad do spoločnej nádoby, ktorá bola následne každý deň vysypaná. Hoci sa týždeň kompostovania skončil, my kompostoviská nebalíme. Všetky biologické procesy budeme navyše natešene sledovať aj pod mikroskopom i pri iných pokusoch.

            Mgr. Lesana Kmeťová

          • Oznam

          • Vážení rodičia!

            Vzhľadom na mimoriadnu situáciu, ktorá sa stala v utorok 07.05.2024 Vás chceme ubezpečiť, že sa s dôverou môžete obrátiť na triedneho učiteľa alebo vedenie školy v prípade, že Vaše dieťa prežilo traumatizujúci zážitok a potrebovalo by pomoc odborníka.

             

            Vedenie školy

          • 2. miesto v OK súťaže Gymnastický štvorboj

          • 02. mája sa dve družstvá našich žiakov zúčastnili na okresnom kole súťaže Gymnastický štvorboj. Reprezentovali nás:

            - dievčatá v A kategórii: Sofia Krippel Štefanová (1. A), Natália Doletinová (3. A), Michaela Lovásová (3. A), Emily Lendel (3. B), Izabella Hudecová (3. B),

            - chlapci v A kategórii: Teo Katriňák (1. A), Adam Žabenský (1. A), Marek Marko (2. B), Nazarii Korol (2. B), Michal Šorl (3. B). 

            Obe družstvá sa umiestnili na krásnom druhom mieste. Šikovným gymnastom gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Mgr. Slávka Brayerová

          • Výzva

          • Mestská polícia vyzýva vodičov na dodržiavanie  pravidiel cestnej premávky v okolí školy, prioritne všeobecná úprava predpisu, zákaz zastavenia a státia na chodníku, zákaz zastavenia a státia v križovatke, zákaz vstupovania do vyšráfovaného priestoru (vodorovné dopravné značenie), z dôvodu ohrozovania bezpečnosti a plynulosti  cestnej premávky. Zdôrazňujeme, že ani chvíľkové státie na uvedených miestach nebude tolerované. V prípade zistenia porušenia pravidiel cestnej premávky, mestská polícia bude postupovať v zmysle zákona.  Z uvedeného vyzývame vodičov, aby prednostne využívali parkoviská v okolí školy.

            Ďakujeme, že Vám záleží na bezpečnosti aj Vašich detí.

            Mestská polícia Handlová

          • Nový estetický kúsok v našom areáli

          • Kde sa vzala, tu sa vzala, odrazu nám vykúkala

            spoza bránky skalka malá.

            A teraz už tešiť bude

            toho, čo do školy príde.

            O tento skvost v našom areáli sa postarala pani učiteľka Beáta Marková, ktorá skalku vytvorila ako krajinný land art počas hodín výtvarnej a technickej výchovy. Pomáhali jej žiaci 5. A, 5. B, 6. A, 6. B, 7. B, 8. B, 9. A a 9. C. Pani učiteľka osobitne ďakuje za pomoc žiakom: S. Húšťavovej, S. Mišutovej, O. Smorekovi, N. Pažitnému, J. Borošovi, B. Čisárovi, T. Ficelovi, K. Kováčovej, P. Kurucovi, P. Kubíkovi, K. Motúzovej, V. Palatickému, K. Tončkovej, M. Vojtilovi, A. Koukalovi, V. Rozhenko, I. Babaieva, A. Hírešovej a všetkým dievčatám zo 7. B triedy.

            Text: Mgr. K. Štupáková, Mgr. B. Marková

          • Máme nové digitálne mikroskopy

          • Naši žiaci sa tešia z nových digitálnych mikroskopov. A keďže by pri téme LIST bola škoda jeho časti prebrať len teoreticky, pripravili si šiestaci preparát z listov rastlín pri škole a celá hodina bola zasvätená pozorovaniu prieduchov, ktoré sú našim očiam neviditeľné, no bez nich by sme neexistovali ani my. Rastliny cez ne prijímajú okrem iného i oxid uhličitý, ktorý sa pre nás mení na kyslík.

            Mgr. Lesana Kmeťová

          • Deň bez sladkostí

          • V utorok 30. apríla 2024 sa niektorí šiestaci zapojili do desiatovej výzvy a pripravili si zdravé i chutné dobroty. Odmenou im bol nielen dobrý pocit, ale aj malá "mňamka" v podobe ovocného müsli, ktorú im pripravili triedne pani učiteľky. Veď energiu vieme doplniť aj zdravým spôsobom.

            Mgr. M. Gašparičová a RNDr. A. Hírešová

        • Kontakt

          • Základná škola
          • 046/5477 111 - ekonomické oddelenie 0918 366 912 - ekonomické oddelenie, 1.stupeň 0908 475 255 - recepcia, 2. stupeň
          • Mierové námestie 255/27 972 51 Handlová Slovakia
          • 36126926
          • 2021616729
          • Ing. PhDr. Dominik Makva mobil: 0918 729 859 email: dominik.makva@zsmierha.sk
          • 1. stupeň : Mgr. Michaela Čisárová email: michaela.cisarova@zsmierha.sk 2. stupeň: Mgr. Jana Hlinková email: jana.hlinkova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
          • Mgr. Renáta Tonhaiserová email: renata.tonhaiserova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
          • Mgr. Martina Kaplánová email: martina.kaplanova@zsmierha.sk mobil: 0908 475 255
          • Mgr. Janka Valuchová email: janka.valuchova@zsmierha.sk
          • Jana Madajová tel.č.: 046/5475 332
        • Prihlásenie